Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkue syyttää palkkaerotusta

Yhdysvaltain naisten jalkapallomaajoukkue syyttää palkkaerotusta
Rate this post

Yhdysvaltain naisten jalkapallojoukkueen viisi jäsentä on esittänyt liittovaltion palkkasyrjintää koskevan kantelun Yhdysvaltain jalkapalloa vastaan ​​sen jälkeen, kun hänet paljastettiin, että MM-voittajien palkat maksettiin neljä kertaa vähemmän kuin heidän miesten kollegansa viime vuonna.

toiminta – Alex Morganin, Carli Lloydin, Megan Rapinoen, Becky Sauerbrunnin ja Hope Soloin keskiviikkona toimittamat koko tiimin puolesta – viittaukset liittovaltion vuoden 2015 talousraportista, joka osoitti, että maailmanmestaruuskilpailut ja olympiavoittajat saivat paljon vähemmän rahaa kuin miesten tiimi – huolimatta siitä, että tulot ovat lähes 20 miljoonaa dollaria. USA ja Alex Morgan rullissa: mitä olemme oppineet SheBelieves Cupista Lue lisää

“Viime aikoina on käynyt selväksi, että liitto ei aio “Linoy, Solo, Morgan ja Sauerbrunn ilmestyivät NBC: n Tänään -esittelyssä torstaiaamuna puhuakseen suuresta epäyhdenvertaisesta palkasta, jonka mukaan heillä on samanlainen palkka samasta työstä”, Rapinoe kertoi lehdistötiedotteessa, jossa ilmoitettiin arkistoinnista. Vast.ot. e samasta työstä.

“Tänä ja ikäisenä kyseessä on tasa-arvo”, Solo sanoi. “Kyse on yhtäläisistä oikeuksista.Kyse on samasta palkasta. Pyrimme siihen. Uskomme nyt, että aika on oikea, koska uskomme, että se on vastuumme naisten urheilusta ja erityisesti naisten jalkapallosta tekemään kaiken tarvittavan saman palkan ja yhtäläisten oikeuksien edistämiseksi. Ja sitä on kunnioitettava.

“Olen ollut tässä tiimissä kymmenen ja puoli vuotta, ja olen käynyt lukuisten CBA-neuvottelujen aikana ja rehellisesti, paljon ei ole muuttunut”, hän jatkoi . “Meille on kerrottu, että meidän pitäisi olla kiitollisia vain saadaksemme tilaisuuden pelata ammattilaisjalkapalloa, jotta voisimme maksaa siitä.

” Mielestäni ajoitus on oikea “, Lloyd sanoi. “Luulen, että olemme osoittaneet arvoamme vuosien varrella. Vain tulossa maailmancupin voitosta palkkaerot miesten ja naisten välillä ovat aivan liian suuria. Haluamme jatkaa taistelua.Pelaajien syntyminen ennen meitä taisteli. Ja nyt meidän tehtävämme on taistella. “

Yhdysvaltain maajoukkue on menestynein naisten jalkapallojoukkue historiassa. He voittivat alkuvuoden MM-kisat vuonna 1991 ja toistivat menestyksensä kahdeksan vuotta myöhemmin Pasadenan Rose Bowlissa. Viime kesänä he kukistivat Japanissa 5-2 Vancouverin finaalissa, jolloin hänestä tuli ensimmäinen joukkue, joka nosti pokaalin kolmesti.

Jeffrey Kessler, pelaajan asianajaja, kuvaili Yhdysvaltain jalkapallon palkkasarakennetta “epäoikeudenmukaiseksi” ”syrjivä”.Hän sanoi, että naisten tiimi on vaihdellut kaikesta bonuksista ja ulkonäkömaksuista päivittäin.

“Tämä on voimakkain tapa syrjintää sellaisten naisten urheilijoiden syrjinnästä, jotka loukkaavat lakia, jota olen koskaan nähnyt”, Kessler sanoi . “Tammikuun alussa naisten maajoukkueen pelaajat -yhdistys teki kohtuullisen ehdotuksen uudesta CBA: sta, jolla oli samanlainen palkka samasta työstä kuin sen johtava päämäärä.Yhdysvaltain jalkapallo vastasi haastamalla pelaajat pyrkimyksissään pitämään syrjivä ja epäoikeudenmukainen kohtelu, jota he ovat kärsineet vuosien ajan. “Sauerbrunn sanoi, että ryhmä vastasi liikettä täysin. “Viisi pelaajaa allekirjoitti valituksen, mutta koko tiedostosta tuettiin päätöstä tiedostoon”, hän lähetti twitterin.

Liitto totesi lausunnossaan, että se ei ollut nähnyt valitusta eikä voinut osoiteominaisuuksia.

“Olemme pettyneitä tästä toimesta”, sanoi hallintoelimen tiedottaja. “Olemme olleet maailman johtaja naisten jalkapallossa ja olemme ylpeitä siitä, että olemme sitoutuneet rakentamaan naistenpelin Yhdysvalloissa viimeisten 30 vuoden aikana.”