Sam Allardyce on uudistumismies, joka pystyy rakentamaan Englannin uudelleen

Tämä lähestymistapa on auttanut luomaan jonkin englantilaisen pelin innovatiivisimmista, kolmiulotteisista ajattelijoista, joiden kiehtova urheilutieteiden ja tilastojen joukosta monien muiden asioiden alla korostetaan tietyn jalkaisen intuition.

At 61 , Sunderlandin johtaja on varmasti oikea mies, oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, jotta hän ei vain hengittäisi uutta elämää Englannin joukkueelle, vaan haastaa kaikenlaiset epäilevät saamat viisaudet, jotka tällä hetkellä perustavat jalkapalloliiton filosofiaa.Jos Allardyce oli todella suosittu karikatyyrin binaarinen “kaveri ja toivo”, hän ei olisi voinut pelastaa syvästi puutteellista Sunderlandin joukkoa kerran näennäisesti väistämättömästä hylkäämisestä. Sam Allardyce haastatteltiin Englannille tällä viikolla. Lue lisää

Työn vaikeus – jonka hänen edeltäjänsä Dick Advocaat, joka erosi jo viime lokakuussa epätoivoisesti – “ei mahdotonta” – ei pidä aliarvioida, eikä jokin osallistuja todennäköisesti unohda. “Uskon, että Sam tarvitsi paljon aikaa analysoida meitä joko jalkapalloilijoina tai ihmisinä”, kertoo Younès Kaboul, entinen Tottenham Hotspurin keskustapuoli, joka ei ole vastuussa suuresta syystä, miksi Sunderland menetti vain yhden 11 viimeisestä pelit keväällä.

“Samilla on niin paljon kokemusta, että hänelle oli viikon tarpeita tuntemaan meidät.Voit oppia, millä tavoin meidän pitäisi pelata ja mitä meidän tarvitsee tehdä parantaa. Sam tietää jalkapallon paremmin kuin hän tuntee perheensä. Hän tietää tarkalleen miten – miten voin sanoa – järkyttää toista ryhmää. Hän teki meidät vahvalle ja kiinteälle. Hän on näyttänyt meille, kuinka pysyä pelissä. Ja miten voittaa.Hän on myös erittäin suora tyyppi; tiedät mitä hän ajattelee, ja vaikka et, hän kertoo sinulle. “

Fabio Borini, entinen Liverpoolin ja Chelsean eteenpäin, on yhtä myönteinen. “Jotkut johtajat sammuvat,” hän myöntää. “Mutta aina kuuntelet Samia.” Allardycen mahtavaa, joskus harhaanjohtavaa karkeaa ja läsnäolevaa läsnäoloa korostavat psykologiset ja taktiset hienot yksityiskohdat, jotka vaikuttivat Jan Kirchhoffin jälkeen Pep Guardiolan valitseman keskikenttäpelaaja vaihtoi Bayernin Münchenissä Sunderlandiin tammikuussa. “Pep on paras valmentaja maailmassa, mutta Sam on hyvä”, Kirchhoff sanoo. “Hänen kohtelunsa pelaajista, kuten Sam puhuu meille, on erittäin hyvä. Hänen videoanalyysinsa myös.Minulla on ollut todella huonoja valmentajia – mutta Sam on todella hyvä. “

Ehkä se on alas Allardycelle, joka on tehnyt kovia telakoita. Liittynyt sellaiseen kyselevään mieleen, joka on muuttanut hänet lähes päivittäisen transsendenttisen meditaation hyödyksi, Limerickin, Prestonin, Blackpoolin, Nottsin piirikunnan, Boltonin, Newcastlen, Blackburnin, West Hamin ja nykyisen Sunderlandin sanelee että hän todella osaa asettaa tiimin lähes joka kerta. Luotettavasti hänet ei ole koskaan valloittanut Premier-liigasta, mutta siitä huolimatta, että Bolton on päässyt Eurooppaan ja League Cup -finaaliin, ei ole olemassa pokaaleja, jotka näyttävät vuosikymmenien ajan mud-to-boots-ponnisteluissa.

hopeatuotteet ovat vähäisiä mahdollisuuksiltaan puutteellisia.Yksi ensimmäisistä Premier League -johtajista psykologian ja Prozone-analyysin käyttöönottamiseksi hän osoittautui aikansa ajaksi, mutta sitä ei pidetty riittävän “hienostuneena”, jotta hän olisi paras joukko työpaikkoja.

Yhä useammin chippy, poika Dudleystä länsipuolella Midlands, joka oli voittaa diagnosoimattoman lapsuuden dysleksian, pahoitteli toistuvasti, miten asiat olisivat olleet erilaisia, jos vain hänen nimensä olisi “Allardici”. Silti vaikka nämä toistuvat kaivaukset sisälsivät epämiellyttäviä totuuksia englantilaisen jalkapallon kasvavasta pakkomielteestä kuvan ja brändäyksen suhteen, oli enemmän hänen yläpöydän syrjäytymistä kuin pelkkää nerokkuutta. Facebook Twitter Pinterest Allardyce, oikein, nuoremmissa päivissä avustajansa Boltonin, Phil Brownin kanssa, vuonna 2001. Kuva: Gary M.Prior / Getty Images

Vaikka jotkut kiistattomasti lahjakkaat jalkapalloilijat, etenkin Youri Djorkaeff ja Jay-Jay Okocha Boltonissa allekirjoittivat, hänellä oli taipumus rajoittaa yksittäisten pelaajien mahdollisuuksia rajoittamalla heitä tekemään hyvin erityisiä rooleja, usein luovuutta tukahduttavat. Jos Boltonin jalkapallo ei ollut aivan yhtä suoraa kuin mainostettu, valikoituja kilpailevia johtajia – etenkin Rafael Benítez ja Arsène Wenger – eivät ymmärtäneet Allardycen pelivalikoiman käyttöönottoa.Yksi kuuluisasta “mustaa taidetta” liittyi hänen tiiminsä kykyyn päästä rankaisematta huolimatta toistuvasta hemmottelusta Kevin Nolan erikoisuudesta, joka muuten tunnetaan harvoin estäväksi opposition maalivahtijoiksi.

A joskus epämiellyttävä silmään, turvallisuuden ensimmäinen modus operandi, suurempi kuin tuhoutuminen, edesauttoi sekä Newcastlen hajoamista että usein kammottavaa suhdetta West Hamin fanien kanssa. Monet Upton Parkin vakinaiset olivat ilmeisesti salaa iloisia, kun José Mourinho katsoi “Big Samin” jalkapallon “19th century”.Mutta ihmiset voivat muuttua, ja Allardyce näytti joutuvansa epävakaaksi West Hamissa, jossa hän lopulta tuotti yllättävän monipuolisen puolen Stewart Downingin älykkäästä käytöstä “reiässä”.

Samalla Sunderland osoittautui yllättäen alhaiseksi pallot kaatui kulmiin viime kaudella.Otettuaan rohkeasti kiistanalainen askel karsintaa vähäinen Jermain Defoe yksinäiseksi hyökkääjiksi, Allardyce kääntyi taktisen kameleonista ja huolehti siitä, että joukkuetoverit antoivat matalat, älykkäästi kulmikkaat kulmat, joita Englanti halusi saavuttaa 55-kertaiseksi. “Sam on 100% tarpeeksi hyvä Englantiin”, Defoe sanoo. “Jalkapallo on tuloksista – ja hän on voittaja.”

Äärimmäisen vähäpätöinen ja omalla sisäänpääsystään “paljon tyytynyt” – hänellä on jopa ystävällisiä sanoja Benítezille ja Wengerille näinä päivinä – Allardyce on myös mies lopulta mukava omassa ihossaan.