Peter Baker -koskaus

Rate this post

84-vuotiaan jalkapalloilija Peter Baker oli osa Tottenham Hotspurin Double-voittoa puoltavaa puolta 1960-61, joka toistaa oikeanpuoleista peliä joka kauden kisassa. Sivussa, joka sisältää maailmanluokan lahjoja, kuten Dave Mackay, Danny Blanchflower, Cliff Jones ja John White, tämän viileän ja epämuodollisen puolustajan nimi ei koskaan ollut ensimmäistä, kun kaksinkertainen puoli keskusteltiin. Hän oli pikemminkin olennainen osa vankkaa, tavanomaista takarajaa, kun puolustajat näyttivät olevan pultattu yhteen kuten pöytäjalkapallopelaajat, eikä risteissä ollut nousukeskuksia.

Baker oli pitkä, hiljainen, kiihkeä mies, erittäin vahva, suurella vauhdilla ja positiivisella mielellä.Jalkapalloilijana hän vain katsoi osan. “Hän oli bronzed ja debonair, kuten näyttelijä Ron Ely, joka pelasi Tarzania televisiosarjassa”, muisteli Rob White, pitkäaikainen perhekaveru. “Hän oli hyvännäköinen urheilullinen mies, miehen mies, kaiken jalkapalloilija.”

Syntynyt Hampsteadissa, Lontoon pohjoisosassa, kaupalliselle matkustajalle Edith ja George, Baker meni Southgate Countyn kielioppiin koulu ja oli koulunihminen urheilullinen ihmeluku neljänneksen maililla, keihästä ja maastohiestä. Kiehtova kriketti, hän oli myös kyllin kykyä pelata tennistä junior Wimbledonissa ja squash Middlesexille.Myöhemmin hänen innostuksensa osallistua muihin urheiluun vapaa-ajallaan oli sellainen, että avioliiton alkuaikoina hänen vaimonsa Linda (nee Burles) heitti kaiken sarjansa ja laitteensa ajotielleen yhden liian monen sunnuntai-paunan pilkkaamisen jälkeen.

Yhtenä kolmesta ainoasta kaksinpelisovellisesta pelaajasta, jotka olivat kotitekoisia (muut olivat hänen täysipainoinen kumppani Ron Henry ja Terry Dyson), Baker maksoi klubille mitään. Hän liittyi Spursin amatööriin vuonna 1949, kun hän pelasi Enfieldin ammattitaitoa vuoden 1952 loppupuolella ja teki ensimmäisen divisioonan debyyttinsä 1-1 sarjassa Sunderlandin kanssa huhtikuussa 1953. Hän ei kuitenkaan ollut heti menestys. Ensimmäinen valinta heti tuolloin oli Alf Ramsey, ja vaikka Ramsey jäi hallitsemaan Ipswichin kaupunkia, Charlie Withersin suosima mies oli hänelle edullisempi.Maurice Normanin allekirjoittaminen, joka korvaa ensin Withersin, tarkoitti, että Baker joutui jatkamaan odottamassa sitä varauksissa. Sitten Normanille aiheutunut vahinko toi Bakerin ensimmäiseen joukkueeseen ja Normanin ollessa taas kunnossa Baker oli tehnyt oman asemansa. Norman joutui siirtymään keskipisteeseen palatakseen sivulle.

Kun Blanchflower allekirjoitti Tottenhamin vuonna 1954, Baker oli jo saavuttanut tilan klubin pisimpään palvelevaksi pelaajaksi. Blanchflower vei hänet Enfieldin ylellisimpiin ravintolaan, Granville, ja alensi hänet inkvisitioon siitä, miten klubia ajettiin.

Bakerin oli tarkoitus käyttää edelleen Spursin kapteeniin. Blanchflower, nimellisesti oikeanpuoleinen siipi-puoli, mutta tunnetusti ei koskaan tehnyt sitä, mitä kukaan odottaa, lähti nousuun ja jättäisi Bakerin omakseen käsittelemään hyökkääjiä.Onneksi Baker oli tehtävässään, ja se oli tuttu näky nähdä hänet tehokkaasti paimenen eteenpäin vaaravyöhykkeestä kohti laukausta. Hän oli myös monipuolinen, jotta hän voitti tavoite kerran vuonna Birmingham Cityssä vuonna 1959 ja voitti myös maalin Double-kaudella Turf Moorissa Tottenhamin 2-4-liigassa Burnleyn huhtikuussa 1961. 2-0 voitti Leicester Cityyn 1961 FA-cupin finaalissa, jolloin Spurs voitti ensimmäisen 1900-luvun liigassa ja kuparikapissa.Spurs voitti FA-cupin myös seuraavana kautena, ja Baker voitti XI: n, joka voitti Burnley 3-1: n, ja hän oli myös puolelta, joka voitti 1963 Euroopan Cup-voittajien Cupin Rotterdamin finaalissa Atlético Madridia vastaan. Baker oli jo 30-vuotiaana tarpeeksi hyvä, jotta hän olisi voinut jatkaa useita vuosia, mutta Cyril Knowlesin saapuminen vuonna 1964, jota seurasi loukkaantuminen, merkitsi hänen ylivoimaisen uransa päättymistä . Toukokuussa 1965, Spursin 342 vanhemman pelin jälkeen hän lähti pelaamaan ja sitten valmentamaan Etelä-Afrikan puolella Durban Unitedia. Eläkkeelle siirtymisen jälkeen hän perusti sisustusliiketoiminnan Durbanissa.

Baker ja Spurs pysyivät kiitollisin ehdoin.Hän ja hänen vaimonsa lopulta palasi Englantiin, vaikka hän viime vuosina oli säännöllinen matkustaja White Hart Laneen kotisivullesi läheisessä Enfieldissä.

Hän on hengissä Linda ja kolme tytärtä, Sara, Susan ja Diane.