Paralympic-pelit: maat odottavat vielä tärkeitä matka-apurahoja

Paralympic-pelit: maat odottavat vielä tärkeitä matka-apurahoja
Rate this post

Kansainvälinen paraolympiakomitea on tällä viikolla kriisissä käydyissä kriisissä Brasilian hallituksen kanssa 8 miljoonan dollarin (6 miljoonan dollarin) budjetin puutteen vuoksi pelkäämättä, että jopa 40 maata ei ehkä pysty kilpailemaan.

On käynyt ilmi, että Rio 2016 -organisaattorit eivät ole vielä luovuttaneet 8 miljoonan dollarin matka-avustuksia kilpaileville maille.Apurahoja pidetään tärkeinä useille pienemmille kansallisille paralympiakomiteoille pääsemään Brasiliaan.

Sisäpiiriläiset pelkäävät Rion viime hetken kriisejä, kuten kiirehtiä urheilijoiden kylän lopettamisesta ja sukelluksen aiheuttajista allas, ovat johtaneet järjestäjiä käyttämään summissa käytettävien varojen sijasta olympialaisiin kohdistettuja parafiisipelejä. Matkustusavustukset ovat jo yli kaksi viikkoa myöhässä ja vakavia pelkoja on, että monet Aasian ja Afrikan maat eivät tule joka aikoo aloittaa 7. syyskuuta, jos he eivät saa rahaa pian.

Myös entistä paremmin rahoitetuille kilpaileville maille, kuten Paralympics GB, joka vie 259 plus virkamiehille ja tukihenkilöstölle Rioon, jättää kuuden numeron reiän talousarvioonsa.

IPC: n puheenjohtaja Sir Philip Craven tapaa Brasilin tällä viikolla johtavien virkamiesten kanssa pyrkiessään ratkaisemaan kriisin. organisaation pääjohtaja Xavier Gonzalez joutuu tapaamaan Rioa s pormestari Eduardo Paes.

Tilannetta mutkistaa vielä brasilialainen oikeuden päätöksellä että asetetaan jäädyttämistä muita julkisia varoja kanavoidaan Rio järjestelytoimikunta kunnes sen kirjoja voi tutkittava.

IPC on jo pitkään ollut huolissaan siitä, että keskittyminen saada Rion valmiiksi olympialaisiin julkisten menojen leikkausten taustalla ja syvällä taantumalla vaikuttaisi haitallisesti Paralympiat.

Se on jo yhteistyössä järjestäjien kanssa tekemässä leikkauksia tiettyihin paralympialaisten budjetin alueisiin, mukaan lukien mediakeskusten lukumäärän vähentäminen ja kuljetuksen vähentäminen.On myös huolestuttavaa, että jos rahoituskriisiä ei käsitellä, jotkin urheilulajit saattavat joutua leikkaamaan ohjelmasta.

Rio 2016: n tiedottaja Mário Andrada myönsi, että järjestäjät etsivät paralympialaitteiden leikkaamista, mutta vaadittiin rahoituksen puutteita.

“Meidän oli tehtävä leikkauksia olympialaisiin tasapainottamiseksi talousarvion ja meidän on tuotettava vastaavia leikkauksia varmista, että paralympialaiset myös tasapainossa, mutta ei ole aikomusta kompromissi paralympiakokemuksesta “, hän väitti.

” Olemme keskustelleet tästä IPC: n kanssa ja tekevät järjestelyjä.Tällaisten tapahtumien käteisvarojen hallintaan meillä on tarpeeksi ystäviä ja kumppaneita korjata kaikki ongelmat. “Paralympialain sisällä on huolestuttavaa, että Rio-pelit edustavat askelta taaksepäin seuraamalla menestys ja loppuunmyyty Lontoon stadionit. Vuosittaiset 12 miljoonan dollarin tulot, jotka kattavat vain sen tulot, IPC: llä ei ole rahaa talousarvion puutteiden poistamiseen.

Rahoituskriisi on vain viimeisin uhka Rio Paralympicsille huolimatta lippujen myynnistä ja logistiikasta.

p> Viime viikolla IPC vahvisti, että se kieltää Venäjän paralympiakisilta, kun todisteita ilmeni laajasta valtion sponsoroidusta dopingista neljän vuoden ajan, johon osallistui monia olympia- ja paralympiakisoja.

Päätös joka oli ristiriidassa KOK: n kannan kanssa, jonka mukaan 278 venäläistä urheilijaa kilpailee, ylistettiin dopingin vastaisilla elimillä, mutta arvostettiin suuresti Venäjällä.