Mo Farah vaatii tiedotusvälineitä tukemaan häntä olympialaisten 5000 metrin puolustusviljelminä

Jos Rudyard Kiplingin käsitys treffin ja katastrofin hoitamisesta on vakio trooppinen olympialaisten kohdalla, niin kolmatta kertaa mestari Mo Farah voidaan nyt kirjoittaa uudestaan ​​sisältämään kiusausta ja epäilyksiä. sen jälkeen, kun hän oli toisen kerran olympialaisissa 10 000 m: n mestari, Farah sanoi, että hänen 5.000 miljoonan otsikonsa puolustaminen olisi paljon vaikeampaa kuin Lontoossa neljä vuotta sitten.

Farah, joka selviytyi rumpu 10. kierroksella ja rankaisevalla 13.11 vauhdilla kilpailun viimeisellä puoliskolla, myönsi myös, että hänellä oli yhä vaikeampaa käsitellä jatkuvasti epäiltyään ilmaa, joka riippuu hänen urheilustaan. Jessica Ennis-Hill sanoo Joulupukin kultaisen yön jälkeen, kun tunnelma on pimennyt. “Olen halunnut lopettaa korkealla”, sanoo Jessica Ennis-Hill, kun hän on ottanut hopeaa Lue lisää

“Ymmärrän täysin, pojat vihaavat minua.Tein vain mitä teen, “hän sanoi. Hänen tekemässään on epäilemättä poikkeuksellinen, räjäyttämällä hänen Kenian ja Etiopian kilpailijoidensa parhaiten suunnitellut suunnitelmat yhtä säännöllisesti kuin kellokoneistot, kun suuret mestaruuskilpailut kiertävät. Vuoden taustalla, jossa hänen entinen valmentaja ja mentori Alberto Salazar on syytetty doping-sääntöjen rikkoutumisesta ja urheilusta on yleensä pakotettu polvilleen. Farah myönsi, että tunteet olivat saaneet hänet, kun hän ylitti linjan voitosta. Salazar, joka kiistää kaikki väitteet , on Rion kanssa Yhdysvaltain joukkue. Hän ei enää toimi suoraan Farahin kanssa, mutta silti asettaa istuntoja hänelle.

“Viime vuonna olet tehnyt minulle vaikeaa kaikessa mitä teen. Toivon, että voitte päästä takanani nyt, kun katson, mitä teen “, hän sanoi. “Et ole ottanut minua helposti. Nailing minulle kaiken mitä teen.Se on ollut todella kovaa minulle. Teen sen, mitä teen ja nautin siitä, mitä teen ja työskentelen kovasti siitä, mitä teen. “Hän ymmärrettävästi mieluummin nauttii leukojen pudottamien töiden hedelmistä. “Meidän pitäisi pystyä nauttimaan urheilustamme ja nauttimaan tästä hetkestä, koska urani on lyhyt”, hän sanoi.

Mutta jos Farah on ymmärrettävästi turhautunut keskittymisestään jälleen urheilunsa tummalla alipaineella hän ei aina auta itseään. Esimerkiksi häneltä kysyttiin hänen voitonsa jälkeen valokuvasta, jonka hänestä tuli Jama Aden, valmentaja, joka osui otsikot, kun EPO löytyi Espanjan hotellista, hän ja hänen urheilijat olivat kesäkuussa.

Britannian yleisurheilu oli myöntänyt, että Aden käytti “helpottajana” väittäen, että hän teki vähän enemmän kuin pitää sekuntikelloa.Kuitenkin Farah näytti väittävän, että kuva hänen kanssaan Adenin harjoitusleirillä helmikuussa vastasi tuulettimen nappaavan selfie Olympic Village, selitys, joka kehottaa uskomattomuutta. Rio Olympics 2016: Whitlock, Kenny ja Rose voittaa kultaa GB , pyöräily ja paljon muuta – elää! Lue lisää

“Se on turhauttavaa, sillä jos kävelen kylän läpi, en tiedä, kuka on tehnyt ja kuka ei ole, mutta ihmiset vaativat kuvia.” “Ihmiset kysyvät heiltä harjoittelupaikalla, koska se on minulle.

” En voi sanoa ei kaikille. Ja yleisö ei aina tiedä sitä. Ja se tulee minulle, koska se ei ole jotain, jonka valitsin. Jos valitsin jotain ja tein sen tarkoituksella, olet saanut minut.Riittävän reilusti. “Farah uskoo, että hänen täytyy toimia epäröivän mikroskoopin alla verrattuna muualta maailmasta oleviin urheilijoihin. “Minulle on vaikeaa, koska olen rehellinen kaveri. Yritän olla rehellinen, mitä teen ja kaikessa mitä teen, yritän olla rehellinen perheeni kanssa. Se on vaikeaa, koska se ei ole sitä, mitä näette Yhdistyneessä kuningaskunnassa, se on paljon vaikeampi kuin missään muussa maassa.Amerikassa se ei ole sama “, hän sanoi.

Ison-Britannian juoksija, joka vakiinnuttaa vaatimuksensa kaikkien aikojen suurimpien juoksijoiden joukosta, jos hän voittaa viikonloppuna viisikymmentä miestä, oli myös epätavallisen suora arvioidessaan hänen suhteitaan tiedotusvälineisiin ja yleisöön.

“Yleisö pääsee taakse ja rakastan väkeä, kun olen aina Lontoossa, he antavat minulle massiivisen tuen – vuosipäivän pelit, he ovat aina mukavia minulle “, hän sanoi, samalla samalla kun hän ennusti, ettei hän enää tehnyt viimeisiä kolmea BBC: n vuosittaisessa urheiluvälityksestä.

” Se on vain vähän mediaa. Se saa minut alas, koska olen rehellinen kanssasi.Yritän olla rehellinen kanssasi. “

Mutta kaikki, jotka pannaan nukkumaan lähipäivinä, kun Farah keskittyy tulemaan vain historian toiseksi mieheksi,” Flying Finn “, Lasse Virén , vuosina 1972 ja 1976, voittaa molemmat olympiaradin otsikot kahdesti.

Farah ei ole kovin suuri racing and field historian opiskelija keskittynyt tulevaisuuteen. “Minun on vain palautettava hyvin”, hän sanoi. “Tiedän, että olen tehnyt kaiken koulutuksessa. Viime vuonna tein 10 000 metriä kohtuullisen nopeasti ja sitten palasin 5000 metriä. Joten toivottavasti se ei vie liikaa minulta.Minun täytyy vain säästää niin paljon energiaa kuin voin ja olla häiritsemättä. “Hän inspiroi henkensä viime kesänä Pekingin linnunpesäasemalla, jossa hän toipui samanlaisesta kilpailusta taktisesti 10.000 m voittaa 5000 metriä.

“En olisi tuhottu, mutta haluaisin saada toisen mitali poikani”, sanoi Farah, tavoitteena saada yksi Olympic kultaa jokaiselle jälkeläiset. “Twinit ovat saaneet nimensä niille Lontoosta ja lupasin tyttärelle, että saisin hänet tänne, mikä on luultavasti ajoi minut linjaan. Nyt haluan vain nähdä, voinko mennä sinne ja voittaa yksi Husseinille. “