Kilpailujen loppu, ei lenkkeily, legenda legenda ja käsi vääristynyt oppikirjoista

Tavoitteenamme kanssa lähtöä Etiopian 42letý ilmoitti viisi vuotta sitten, kun hän oli aamulla ennen maratonin New Yorkissa tilauksen koska tulehduksen polvensa. Muutama kuukausi myöhemmin hän palasi, määritelty kuten aiemmin. Arviointi Lontoon olympialaisissa maraton ja kiitotien kymmenkunta vaikka hän karkasi, mutta piti sitten suuren Skotlannin Run Glasgow ja kolmannen kerran peräkkäin myös puolimaratonin Wienissä.

Sunnuntaina kuudestoista saapui tavoitteet Suuri Manchester Run , joka oli voittanut viisi kertaa aiemmin, toisti päätöksensä: Ei enää koskaan. “Aion kilpailija, ei lenkkeily.En voi lopettaa käynnissä, se on elämäni “, hän kertoi BBC.

Ensimmäinen kilpailu juoksi eliitin -kenttään ja 10 kilometrin radan julkaistiin uudelleen amatöörejä. “Olen niin iloinen, että voisin päätyä tänne”, hän sanoi rakkausrotujensa lopussa. “Tiesin, että tämä on viimeinen.”

aikana 23 vuoden uran, hän voitti kaksi olympiakultaa, kahdeksan maailmanmestaruutta ja 27 maailmanennätystä luotu. “Minulla on ollut uskomaton 23 vuotta yleisurheilua”, sanoi Gebrselassie ja haluaa jatkaa rakkaus urheilun pitää yhteyttä kuin lähettiläänsä.

Gebrselassie tuli tyypillisestä maastojuoksu ympäristössä ylätasangoilla Etiopia. Hän tulee kymmenestä lapsesta ja kymmenen kilometriä hän juoksi kouluun aamulla, sama katkona kotiin.Ehkä mistä hänen kognitiivisia käynnissä hahmo, vasen käsi on kierretty, ikään kuin tänään oli tilalla oppikirjat.

Hänen nimensä oli ensin opetettu puhumaan vuonna 1993, kun kaksikymmentä voitti ensimmäisen neljästä otsikot radalla kymmenen . Sitten lisätään 61 Etiopian levyjä osmistovky jälkeen maratonin sekä kasaan luotu maailmanennätystä radalla ja sen ulkopuolella. Nykyään se on edelleen nopein mies tällä planeetalla kilpailussa 20 km ja tunnin.

Tulot rakensi ensimmäisen teatterin Addis Abebassa, sitten tuli mukana kiinteistö- ja osti viljelysmaalla kahvi, joka on Etiopian tärkein vientituote. Hotelli itsessään on autojen jakelija ja työllistää yli 100 henkilöä. “Uskon toimintaan ja juoksuun on toiminta”, hän sanoi. “Sinun täytyy suunnitella ja odottaa liiketoimintaa.Mutta olen oppimisen kärsivällisyyttä. ”

Yksi ilmaisi myös halunsa mukaan politiikkaan, mutta mikä on avain – aina kun on aikaa, laittaa hänen lenkkarit ja mennä hänen rakkautensa.

” En koskaan lakkaa ajaa! “