Harjoitteluni: Amy Horton, 26, kalliokiipeilijä – “Se voi olla pelottavaa”

Rate this post

Lapsena olin aina onnellisin puun yläosissa, paljon korkeammalla kuin sisaruksissani oli vatsa, mutta vasta ensimmäiseen yliopistolleni pättyessäni löysin kiipeilyä urheiluna. Kahden viikon kuluessa uni-klubin liittymisestä olimme kiivetä Peak Districtissa. Se oli, että lapsuuden jännitystä uudelleen.

Yleisesti ottaen on olemassa kahdenlaisia ​​ulkona kiipeilyä: urheilu kiipeily, jossa on metalli ruuveja kiven, että voit leikata kun mennä ylös pitää turvallisesti, ja perinteinen kiipeily. Jälkimmäinen on paikka, jossa laitat omat bittiäsi laitteistoon kallioon, kun kiipeilet ja saavat sinut, jos putoat.

Se voi olla pelottava, mutta adrenaliinin kiire on osa valitusta.Oli aikoja, jolloin olen pitänyt kiinni jotain, se on vedetty pois seinältä ja olen pudonnut muutamia metrejä. Se on parin kurssille. Kun tulen takaisin kiipeilystä, katson kauhistuttavaa: jalat ovat mustia ja sinisiä, ja olen peitetty leikkauksilla. Sinun on ryhdyttävä toimiin riskien lieventämiseksi käyttämällä turvavaljaita, köysiä, kypärää – ja koskaan koskaan yksin.

Kiipeily on täydellinen koko kehon harjoittelu. Olin aina melko ahtaita, mutta koska olen kiipeillyt, olen tullut melko lihaksikas. Käytin vihaan sitä – jonkin aikaa, en käytä hihattomat mekot tai jotain sellaista. Nyt luulen, että se on hienoa. Se tekee minusta hyvää siinä, mitä rakastan. Ihmiset puhuvat ajattelutavasta, mutta ei ole mitään kiipeilyä tällä hetkellä.Olet tällä kalliolla täysin alttiina tuulelle ja säälle: sinulla ei ole varaa huolehtia laskuista tai töistä; voit vain keskittyä seuraavaan liikkeeseesi ja pitää itsesi turvallisena. Minusta se on todella terapeuttista.

Kun aloitin, en halunnut katsoa alaspäin, mutta nyt yritän ottaa ympäristöni. Olen nukkunut luolassa kallion yläosassa; Olen kiivennyt Espanjan rannikolle 300 metrin syvyydelle. Olen nähnyt joitain maailman kauneimmista osista – paikoista, joita muut ihmiset eivät usein näe, ja täysin ainutlaatuisesta näkökulmasta. Viikonloppuharjoittelu