Graeme McDowell kiistää tilaisuuden korvata Rory McIlroyn olympialaisissa

Vuoden 2010 US Open -mestari McDowell oli linjassa McIlroyn sijaan Shane Lowryn kanssa, mutta keskiviikkona hän antoi julkilausuman Twitterissä, jossa hän sanoi: “Heräsin eilen aamulla uutiset, että Rory McIlroy oli vetäytynyt Irlannin olympialaisten golf-tiimi, joka asettaa minut seuraavaksi riville automaattisen pisteen joukkueelle.

“Niin monet golfista tietävät, että vaimoni Kristin on raskaana ja koska toinen lapsi on vain pari viikkoa kun olympiakisat kilpailevat. Tein päätöksen monta kuukautta sitten, ennen kuin olin tiimissä, etten toistaisi eikä matkustaisi Yhdysvaltojen ulkopuolelle, missä perheeni ja minä elämme viikoilla, jotka ovat syntymässä.Valitettavasti en siis voi korvata Rorya joukkueessa. “

McIlroyn ja McDowellin puuttuessa kolminkertainen päätuottaja Padraig Harrington on asettunut Irlannille. “Nykyisten sijoituskohtien perusteella olen seuraavassa rivissä automaattisen valinnan tekemiseksi irlantilaiselle olympiajoukkueelle Rio 2016: lle”, hän sanoi lausunnossaan. “Työskentelen kovasti seuraavien viikkojen aikana tämän valinnan saavuttaminen, koska minulle olisi valtava kunnia edustaa Irlantia olympialaisissa, sillä hänellä oli aktiivinen rooli golfin tarjouksessa uudelleen sisällyttämiseksi olympiakisojen ohjelmaan. “

McDowellin peruuttamissopimukset toinen isku urheilulle, joka palaa olympialaisiin 112 vuoden poissaolon jälkeen.Hän seuraa Charl Schwartzelia, Marc Leishmania ja Vijay Singhia vetäytyessään Zika-viruksen vuoksi, kun taas Louis Oosthuizen ja Adam Scott puuttuvat tapahtumasta aikataulutukseen ja perhekysymyksiin.

Maailman No1- ja No2-pelaajat, Jason Day ja Jordan Spieth ovat myös niiden joukossa, jotka pitävät asemansa ja mahdolliset muut nostot voivat vaikuttaa ensi vuonna äänestykseen siitä, pitäisikö golfia pidemmälle kuin Tokion olympialaiset neljän vuoden kuluttua.