F1: n työntö parantaa turvallisuutta yhdistyneenä, mutta kuljettajat ovat edelleen jaettu Haloon

F1: n työntö parantaa turvallisuutta yhdistyneenä, mutta kuljettajat ovat edelleen jaettu Haloon
Rate this post

Red Bull testasi aeroscreen-suunnittelunsa – korkean lujuuden omaava tuulilasi, joka on suunniteltu kääntämään edessä olevia iskuja – täällä käytännössä. Ferrari suoritti “halo” -laitteensa esikauden testauksen aikana, mutta Lewis Hamilton, joka oli jo ilmaissut halunsa hermoille, oli yhtä hankalaa vaihtoehtoa kohtaan. “Se näyttö on niin huono.Se näyttää verisen mellakkisuojuksen “, maailmanmestari sanoi. “Sinulla on tämä hieno, tyylikäs futuristinen Formula 1 -auto, ja sinulla on kohokuviointi, joka istuu sen päällä.”

Varsin kontrasti hänen entinen McLarenin sarjamäki Jenson Button uskoi suunnittelu hyväksytään. “Se näyttää hyvältä, se näyttää paremmalta kuin normaali Formula 1 -auto”, hän sanoi. “Parin vuoden päästä, jos menisimme Red Bullin suunnittelussa, katsomme taaksepäin ja ajattelemme, että autot näyttävät outoilta ilman sitä.”

Siirtyminen ohjaamoon Suojelu ei ole tullut sinisestä, eikä se ole kneejerk reaktio Justin Wilsonin kuolemaan, kun hänet taputti pommi-rotuun IndyCar-kilpailussa viime vuonna purjehtivat palaset.Päävammat ovat jo pitkään olleet huolestuneita FIA: sta, etenkin silloin, kun Felipe Massa kärsi kallon murtumia sen jälkeen, kun heitä lyö kevään vuoden 2009 aikana Unkarissa. Tapahtuma koottiin siihen, että se tapahtui kaksi viikkoa, kun Henry Surtees, entisen maailmanmestarin John poika, tapettiin Brands Hatchissa Formula Tworacen aikana, kun hän oli lyönyt pyörän, joka oli irronnut toisesta autosta.

< p> Massa oli onnellinen toipua ja jatkaa kilpailua. Mutta tapaukset jatkuivat. Jonka Dan Wheldon kuoli Las Vegasin moottoripyörän onnettomuudessa lokakuussa 2011, jolloin hänen autonsa laskeutui ohjaamoon ensimmäisenä kiinnipitoverkossa, FIA oli tehnyt testejä ja osallistunut huomattaviin keskusteluihin katoksilla toimivien ryhmien kanssa.Suzukan onnettomuus vuonna 2014, joka viime kädessä Jules Bianchin viime vuonna tapahtuneen kuoleman kohdalla on mainittu, vaikka tällaisia ​​vaikutuksia oli mukana, ei ole ehdotettu, että nykyiset ehdotukset olisivat tehneet eroa.

Niinpä siirto uuden järjestelmän käyttöönottoon vuoteen 2017 on ollut pitkään kortilla. Fernando Alonson valtava onnettomuus Australiassa tämän kauden avauskierroksella korosti, kuinka vahvoja nykyisiä autoja vastustavat sivu-, etu- ja kääntövaikutukset, mutta ohjaamon ja kuljettajan pää on edelleen, kuten Mercedes-tekninen johtaja Paddy Lowe totesi, “Merkittävä riski Formula 1: ssä ja muissa yksit- täisissä kilpailuissa”. Facebook Twitter Pinterest Lewis Hamilton, joka suhtautuu voimakkaasti ehdotettuihin muutoksiin, merkitsee autografioita Sotshissa.Kuva: Pixathlon / SIPA / REX / Shutterstock

Kuljettajista aihe on edelleen kiistanalainen. Haloon testattu Kimi Raikkonen oli tyytyväinen tarjoamaansa näkyvyyttä, samoin kuin Daniel Ricciardo, joka oli tänä viikonloppuna. Joillekin avoimen ohjaamon kilparadoille on osa F1: tä.Force Intian Nico Hülkenberg, joka voitti viime vuonna Le Mansin suljetussa ohjaamossa Porsche, on puhunut cockpit-suojaa vastaan. “En vain pidä siitä”, hän sanoi helmikuussa. Lewis Hamilton ja Jenson Button toistavat vastustavansa F1: n muutoksia vuoden 2017 ajaksi. Lue lisää Hamiltonin mielestä tämä näkemys heijastui täällä, jossa hän vaati, että vaara oli F1: n peruselementti. “Kun pääsen tuohon autoon, tiedän, että on olemassa vaara”, hän sanoi. “Se on ollut sama, kun aloitin kun olin kahdeksan vuotta vanha.Se on riski, että olen valmis ottamaan ja että jokainen kuljettaja, joka on koskaan saanut autossa, on ollut valmis ottamaan. “Kaikki tulevat minulle, joka on juuri alkanut katsella Formula 1: ta ja sanoo: se on niin vaarallista. “Se on suuri osa, miksi he ovat niin kunnioitettuja siitä, mitä teet. Ota kuitenkin pois kaikki tämä ja tämä henkilö voisi tehdä sen melkein. “

Silti Buttonin tiimikaveri, Alonso, suosi liikkua kohti ohjaamon turvallisuutta ja aeroscreenia, kun taas vaihtoehtojen jälkeen Massa suositteli halo samoin kuin Haasin Romain Grosjean. Joka tapauksessa on tehtävä päätös ennemmin tai myöhemmin, kun minkä tahansa laitteen aero-vaikutukset on sisällytettävä ensi vuoden autojen suunnitteluun.

Lopulta, vaikka ehdotuksen laatimat mielipiteet ovat osoittautua luulluksi.Halo on edelleen FIA: n suosituin vaihtoehto, eikä organisaatio ole ristiriidassa keskenään.

Hamiltonin protestoi, että F1: n rotuohjaaja Charlie Whiting ei ole saanut laitetta, koska hän ei olisi saanut laitetta. “Kypärän kuluminen ei ole vapaaehtoista. Hans [pään ja kaulan tuki] ei ole vapaaehtoista. Joten en voi tuskin kuvitella, että halo saadaan vapaaehtoiseksi “, hän sanoi. “Turvallisuussyistä emme kompromisseja.”