Se oli “San Lorenzo” Jose alkoi voittaa rangaistus

Mutta ”Guaranissa” professori ei pysynyt pitkään, voisi vastustaa yhden kuuluisan Argentiinan klubin San Lorenzon tarjousta. Chilavert voitti yli kolme vuodenaikaa rotille, mutta jostain syystä tämä aika muistetaan harvoin. Ja turhaan. Se oli “San Lorenzo” Jose alkoi voittaa rangaistus. Valmentaja Bora Milutinovich opetti. Ensin hän teki vedon, ja sitten maalivahti itse piti siitä. Suhteellisen pieni jalka – Chilavart, jonka korkeus oli 188 senttimetriä, vain 39. kengän koko antoi pallolle erityisen liikeradan. Koulutuksen tuloksena Jose teki kahdeksan osumaa kymmenestä – kaksi oli telineessä ja pystyi pudottamaan pienen pullon vettä 30 metristä. Toinen asia on, että pelissä maalivahti ei käyttänyt uutta asetta. Kaikki sama Milutinovic ei sallinut.

Vuonna 1986 Paraguayn maajoukkue pääsi MM-kisoihin toisen kerran historiassa. José Luis unelmoi mennä Meksikoon, mutta valmentaja Caetano Re ei ottanut häntä mukaan hakemukseen. Ei, jalkapalloilija nimeltä Chilavert ajoi turnaukseen, mutta oli yksi veljistä nimeltä Rolando, Guarani keskikenttäpelaaja. Gates oli uskottu tuolloin parhaiten maalivahti Roberto Fernandez, lempinimeltään Cat. José Luis oli tietysti järkyttynyt, mutta hänen joukkueensa puuttuessa hän näki kannustimen jatkotyöhön. Kolme vuotta myöhemmin hän saavutti tavoitteensa. Jo Espanjan Zaragozan maalivahti.

Ensimmäinen yritys aloittaa pelaaminen Euroopassa ei ollut niin epäonnistunut, että Chilavertilla ei ollut erityisiä epäonnistumisia Zaragozan peleissä. Mutta Paraguayan suuria tekoja ei laskettu. Entisen metropolin intialainen tuntui epämukavalta. Mutta maajoukkueen ottelut toivat paljon tunteita. Pelissä Kolumbian maajoukkueen kanssa Jose Luis teki maalin ystävästään Rene Igiteä vastaan ​​90. minuutissa rangaistuspisteestä. Lisäksi Paraguayn maalivahti oli saavuttanut “pisteen” jo pitkään, tuomari oli jo alkanut vilkaista pilliä. Pelissä Ecuadorin kanssa Chilavert tarttui vastustajan hyökkääjään ja sai punaisen kortin. Tämän seurauksena hän usein taisteli ja kirosi, ja vihollisten joukossa oli kuuluisuuksia – esimerkiksi Roberto Carlos ja Argentiinan Martin Palermo.