Ja vaikka Ranska pelasi ilman Zidania

– Kun olen johtanut Paraguayn maajoukkueeseen, monet ystävät ilmaisivat myötätuntoni minulle. He sanoivat, etten toimi Chilavertin kanssa. He sanoivat, että Jose on hyvä maalivahti, mutta samalla hänellä on hyvin huono temperamentti. Nopeasti karkaistu, itsepäinen, itsepäinen. Mitään niin. Hän on eräänlainen henkilö, hän tarvitsee lähestymistavan. Löysin sen. Kahden vuoden ajan minulla ei ole ollut ongelmia Chilavertin kanssa. Hän oli uskollinen avustajani ja ideoiden johtaja, – sanoi Brasilian valmentaja Paulo Cesar Carpeggiano, joka johti Paraguayn maajoukkueeseen vuosina 1996-1998 …. ″

Paraguayn joukkue menestyi hyvin. Nollaa bulgarialaisten kanssa, sitten sama nolla nolla Espanjan maajoukkueen kanssa – hyvä tulos otteluissa, joissa ei ole uusimpia eurooppalaisia ​​joukkueita. Ja sitten luottavainen voitto nigerialaisista 3: 1, joka toi toisen sijan ryhmässä ja edistyi. Chilavert toisaalta osoitti, että hän ei ollut kahdesti tunnustettu maailman parhaaksi maalivahtiiksi kahdesti.

Ja sitten Paraguaylaiset juoksivat turnauksen isänniin. Se, mitä jo näytti Etelä-amerikkalaisille. Mutta Chilavert uskoi toisin ja ei pelännyt lainkaan ranskalaista tiimiä.

“… – Unelmamme voittaa Ranskan. Lopulta olemme edellä Espanjaa ja Bulgariaa, ja se tarkoittaa jotain. En usko, että ranskalainen joukkue on vahvempi kuin muut, enkä pelkää häntä, mutta erotuomari, ”sanoi Jose Luis ennen Lance-ottelua …. ″

Ja vaikka Ranska pelasi ilman Zidania, “les blues” -edun etu oli havaittavissa. Mutta kun se tuli laukausta, pallo varmasti lensi Chilavertin käsiin. Vasta kun Thierry Henry onnistui voittamaan Redskinsin johtajan, mutta isku putosi postitse. Yhdeksänkymmentä minuuttia ei paljastanut mitään. Minun piti pelata ennen kultaista päämäärää. Koska olin Ranskan maajoukkueen pitkäaikainen fani, minulla oli kaksinkertaisia ​​tunteita – toisaalta halusin ranskalaiset ratkaista kaikki ongelmat pikemminkin, mutta kuinka hyvä Chilavert oli, toisaalta, en halunnut häntä menemään kotiin etukäteen. Chilavert iski 114. minuutilla, Laurent Blanc laukoi pallon verkkoon. Mutta kuka olisi kääntänyt kielensä sanomaan ainakin jotain pahaa häviäjien maalivahtia kohtaan. Ei mitään syytä, vuonna 1998 FIFA tunnisti Chilavertin kolmanneksi vahvimmaksi maalivahtijaksi planeetalla.