Ajan mittaan kolme vanhempaa Chilavertia

– Kukaan ei tiennyt meistä. He eivät edes sijoittaneet Paraguaya kartoille, ilmeisesti heillä ei ollut aavistustakaan, missä se oli. Nyt he tietävät – tiivistävät vuoden 1998 maailmanmestaruuskilpailun hänen paras maalivahti … ″

Muistakaa nyt, miten Guaranin intialainen tuli maailmankuuluun. Paraguayn kirjanpitäjän viides poika laittoi ensin oman kengänsä seitsemän-vuotiaana – ennen kuin hän meni paljain jaloin, parhaimmillaan hän käytti vanhempien veljensä kenkiä tai pikemminkin sitä, mitä häneltä jäi. Paz-lehmät viisi vuotta sitten ottivat maidon kauppoihin. Perhe asui enemmän kuin huono. Mutta Jose Luisin syntymän myötä talossa esiintyi mustavalkoinen televisio, joka rikkoi loputtomasti. Mutta jalkapalloa katsottiin joskus. Vanhemmat veljekset rakastivat leikkiä tontilla, ja sitten he lisäsivät nuorempaan. Jose myös haaveili pelaamisesta kentällä, mutta hän, kuten pienin, lähetettiin portteihin.

Ajan mittaan kolme vanhempaa Chilavertia, Julio Cesaria, Juania ja Rolandoa kutsuttiin Sportivo Luquenoon, joka oli yksi maan suosituimmista seuroista. He tekivät sanan nuorimmalle. Niinpä 15-vuotias Jose Luis osallistui myös joukkueeseen. Valmentaja ei kuitenkaan kiirehtinyt antaa pahalle henkilölle kuin luuranko (on vaikea uskoa, varsinkin nyt) poikaa kouluttaa perusasioita.

On mahdotonta sanoa, että José Luis halusi tulla ammattilaisjalkapalloilijaksi, hän oli kiinnostunut opiskelemaan kauppakorkeakoulussa. Jolle hän voitti lempinimen “Professori”. Mutta jalkapallo otti kuitenkin vastaan. 18-vuotiaana Chilavert Jr. pelasi ensimmäiselle joukkueelle ja teki sen melko hyvin. Tämä ottelu onnistui katsomaan ja arvostamaan Chilvertin veljen isoisä. Muutama päivä myöhemmin hän oli poissa.

Sportivo Luqueno oli hyvä ja suosittu klubi, mutta näinä vuosina se ei selvästikään loistanut. Siksi Chilavert hyväksyi yhden Guaranin mestaruuden johtajien kutsun. Kuten osoittautui, ei turhaan. Klubi tuli Paraguayn mestariksi, ja sen nuori maalivahti sai erinomaisen lehdistön. Samassa paikassa, Guaranissa, José Luis järkytti kollegaansa ensimmäistä kertaa – hän tajusi rangaistus yhdessä mestaruuskokouksista.