Venäjä kiellettiin paraolympialta sen jälkeen, kun se oli menettänyt muutoksenhakupyynnön

Rate this post

Kansainvälisen paralympiakomitean johtaja totesi, että järjestön vahva dopingin vastainen kanta on vahvistettu sen jälkeen, kun urheilun välimiesoikeus hylkäsi Venäjän valituksen siitä, että he eivät ole syrjäytyneet ensi kuun aikana Riolassa järjestetyistä paraolympiakisoista. Yuliya Stepanova “tietyissä” on urheilijoita doping Rio Gamesissa Lue lisää

IPC: n puheenjohtaja Sir Philip Craven ilmaisi tyytyväisyytensä Cas-paneelin jälkeen, että päätös, jonka mukaan Venäjän paraolympiakomitea keskeytti 7. elokuuta – – valtion tukeman dopingin todisteiden vuoksi ei ollut suhteetonta eikä menettelysääntöjen vastaista.

“Olemme erittäin rohkaisevia, että Cas-paneeli on hyväksynyt IPC: n hallintoneuvoston yksimielisen päätöksen, jonka mukaan Venäjän paraolympiakomitea on vastuuvelvollinen jäsenyysvelvollisuuksia ja velvoitteita “, Craven sanoi. “Tämänpäiväinen päätös korostaa vahvaa uskomme siihen, että dopingilla ei ole ehdottomasti sijaa paralympialaisessa urheilussa ja että se parantaa entisestään kykyämme varmistaa oikeudenmukainen kilpailu ja tasavertaiset toimintaedellytykset kaikille Para-urheilijoille ympäri maailmaa.”

IPC on ollut kiitti vahvaa vastaustaan ​​professorin Richard McLarenin tuhoavan raportin perusteella, joka paljasti satoja doping testejä useimmissa olympialaisten ja paralympialaisten urheiluissa neljän vuoden aikana.IPC: n vankka linja on äärimmäisen ristiriidassa kansainvälisen olympiakomitean kanssa, joka ei päättänyt antaa Venäjää suorastaan ​​kieltämään olympialaisista. Craven kuitenkin väitti, että 267 venäläistä urheilijaa, jotka olivat turvautuneet paikkoihin kilpailemaan Rioon, ei ollut juhlaa. Hän jatkoi sanomalla, että IPC työskentelee Maailman antidopingtoimiston kanssa määritellä kriteerit, jotka mahdollistavat lopulta RPC: n paluun. Uusi alku on mahdollisuus.

Alkuperäinen vastaus Venäjällä ei kuitenkaan ollut rohkaiseva.Vaikka Cas-paneeli paljasti, että RPC ei antanut mitään todisteita, jotka ristiriidassa IPC: n esittämien tosiseikkojen kanssa, venäläinen urheiluministeri Vitaly Mutko kutsui päätöstä kieltää lainvastainen ja poliittisesti motivoitunut.

Craven käynnisti törkeän hyökkäyksen Vladimir Putinin hallitukselle, kun IPC ryhtyi ensimmäisen kerran ryhtymään toimiin RPC: n kanssa sen vuoksi, että se ei voinut täyttää IPC: n jäsenyysvelvollisuuksiaan ja velvollisuuksiaan, ja päätyi erääseen kulttuuriin, jossa priorisoitiin “mitalit yli moraalin”.

McLarenin Wadan puolesta kirjoittama raportti tarjosi huikea näkemys Venäjän julkisen doping-ohjelman laajuudesta.Kanadalainen totesi, että venäläisten paraolympialaisten urheilijoiden 11 positiivista huumetestiä Moskovan dopingin vastaisen laboratorion peittämässä Venäjän urheiluministeriön tilauksista vuosina 2012-2015. Hän vahvisti myös, että 18 näytettä venäläisiltä urheilijoilta vaihdettiin puhtaiksi 2014 talviolympialaiset Sotšissa.

Venäjä voitti lähes puolet tarjolla olevista kultamitalista, mutta IPC: n vankka reagointi Venäjälle oli ristiriidassa suuren osan kansainvälisen urheilujärjestön kanssa olympialaiset.Kansainvälinen olympiakisaliiton ja kansainvälisen painonnostoyhdistys ryhtyi niin vahvaan asemaan Venäjää vastaan ​​ja maailmanlaajuisesti suurin maa päätyi 278-tiimiin 2016-olympialaisissa, ja sijoittui neljänneksi mitalit -taulukossa voittamalla 56 mitalia.World Olympians Association, kattojärjestö, joka edustaa kansallisten järjestöjen entinen jumalat, nimeltään IPC viritys ”epäjohdonmukainen ja epäreilu” ​​ja sanoi maailmanlaajuinen vastuu ei voida saavuttaa tutkimatta kaikkea yksittäistapauksia.

Silti Craven ojensi oliiviöljyosa RPC: lle. ”Vaikka olemme tyytyväisiä päätökseen, se ei ole päivä juhlia ja meillä on valtava sympatiaa Venäjän urheilijoille, jotka nyt missaa Rio 2016 paralympiakisojen”, hän sanoi. “Paraolympialaisille on valitettava päivä, mutta toivomme myös uuden alun.Toivomme, että tämä päätös toimii katalysaattorina Venäjän muutokselle ja voimme suhtautua myönteisesti Venäjän paraolympialaiseen komiteaan takaisin jäsenenä turvallisena tietäen, että se täyttää velvoitteensa varmistaa oikeudenmukainen kilpailu kaikille.

” IPC: n hallintoneuvoston päätös on otettu paralympialai- sen liikkeen etusijalla, samoin kuin IOC: n päätös olympialiikkeestä, jota kannatin IOC: n jäsenenä IOC-istunnossa.

“Itsenäisenä organisaatio, jolla oli eri hallintorakenne KOK: lle, IPC: n päätös perustui siihen, että Venäjällä on yksi ainoa IPC: n jäsen, joka on vastuussa sekä talvi- että kesäkapasiteetista.Löysimme, että jäsen – venäläinen paralympiakomitea – ei täytä velvoitteitaan IPC: n antidoping-koodin ja maailmanlaajuisen dopingin koodin suhteen ja päättänyt siten parhaiten ryhtyä paralympialaisiin liikkeisiin. Tämän päätöksen jälkeen tähtäimemme on urheilusta ja yhteistyöstä yhteistyökumppaneidemme kanssa menestyksekkäiden Rio 2016 -paralympiakisojen toimittamiseksi.

“Rio 2016: n lisäksi työskentelemme Maailman antidopingtoimiston kanssa kriteerien määrittelemiseksi Venäjän paraolympiakomitea on täytettävä täyttääkseen kaikki jäsenyysvelvoitteensa ja keskeytettävä sen keskeyttäminen.Lisäksi jatkamme tiivistä yhteistyötä IPC: n antidopingkomitean ja Wadan kanssa toimenpiteistä, jotka on toteutettava McLarenin raportin osana mukana oleville urheilijoille, mukaan lukien tulosohjauksen neuvot. “

Paralympiat, jotka alkavat 7. syyskuuta, IPC tekee yhteistyötä kansainvälisten liittojen kanssa Venäjän vapauttamien 267 lähtöä uudelleen jakamiseksi.